Kineziológia

Érzelmi stresszoldás?

 

A mai világban nagyon fontos, hogy a napi rutin közben tölts minőségi időt magaddal.

Nem tudod kezelni az érzelmeidet?

Feszült a családi légkör?

A gyerek problémákkal küzd?

A kineziológia csodás megoldás!

A kineziológia kialakulása az 1960-as évekre vezethető vissza. Görög eredetű szó, a test izmainak és mozgásának tanulmányozását jelenti, a mozgás tudománya.

Alternatív és komplementer (helyettesítő, kiegészítő) jellegű pedagógiai és pszichológiai alapú, holisztikus szemléletű készség és személyiségfejlesztő módszer.

Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását és az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyokat hoz létre. Aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A manuális medicinából (oszteopátia, csontkovácsolás) indult ki, vizsgálták az izom működését, és rájöttek, hogy ahogy az ember érzelmei változnak, az izomtónusai is, ezáltal az izomtesztet állapotfelmérő módszerként alkalmazza a kineziológia tudománya. A kar delta izmának tesztelésével megállapítható, hogy a jelenlegi probléma milyen múltbéli eseményre vezethető vissza.

Az izom az agy kifejezőjeként működik, érzelmeink, gondolataink megjelennek izmainkban és le tudjuk őket hozni fizikai síkra.

 

A kineziológia ágazatai, irányzatai

 

Alkalmazott kineziológia:

Alapja az egészség háromszöge, ami táplálkozási/kémiai, érzelmi/ mentális és szerkezeti/ fizikai területből áll. Bármely területen alakul is ki a probléma, torzul a háromszög, és így kiegyensúlyozatlanság alakul ki az egész rendszerben, valamely oldal betegsége hatást gyakorol a másik két oldalra, s amint gyógyítja, kezeljük a problémát, hatunk a háromszög többi oldalára is. Például túlzásba visszük a testépítést, de közben nem foglalkozunk lelkünk épülésével, így a szerkezeti területre kerül nagyobb hangsúly, hátrányt szenved a lelki terület és még a testkémia is felborulhat, vagy ha túlságosan csak a lelki oldalunkat ápoljuk és nem mozgunk, az is okozhat zavarokat a rendszerben.

 

Edu-Kineziológia:

Dr. Paul Dennison, pedagógus hozta létre a rendszert. A gyermekek tanulási nehézségeivel foglalkozott. Dormann és Delcado segítségével fejlesztette ki a Cross Crawl-t (keresztirányú mozgásgyakorlat). A test és az agy, a jobb és bal agyfélteke és az agy egyéb dimenzióinak összehangolása, a látás és a hallás energetikai kiegyensúlyozása fontos szerepet játszik a rendszerben. Az EDU-K gyakorlatai elősegítik az agyféltekék mozgásintegrációját.

 

Touch For Health:

Dr. John Thie nevéhez fűződik, úgy gondolta, hogy az izomtesztelés módszere olyan lehetőségeket hordoz magában, melyeket nem szabad a laikusok elől elzárni. Ezért létrehozta a Gyógyító érintés elnevezésű kineziológiai rendszerét, 1973-ban jelent meg erről szóló könyve. A TfH- ben 14 fő izom szerepel, minden izomhoz hozzárendelt egy meridiánt (az egész testet behálózó „energiavezetéket”) el és reflexzóna pontokat, amivel az egész testet lehet stimulálni és ez által a belső szerveket is. Az izmok tesztelésével az egész test energiaállapotát feltérképezhetjük, s az általa meghatározott pontok kezelésével helyreállítható az energetikai egyensúly. Ez az alternatív módszerrel korrigálható az egyes izmok működése, a test energiaellátása, és a belső szervek működése.

 

One Brain:

Three In One Concepts által létrehozott One Brain (Három az egyben, Egy Agy) módszere a feltételes reflexeket tudja átalakítani. Ezt a módszert 1980-ban dolgozta ki Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway.

A cél a gátolt érzékelés problémáinak azonosítása. Ezt kineziológus általi precíziós izomteszteléssel érhetjük el, az izomteszt által meghatározzuk, hogy problémáink hol találhatók meg a Viselkedési Barométerben. A viselkedési barométer egyedülálló terve mindannak, amit akarsz, amit nem akarsz és, hogy hogyan érzel e felől. Az izomteszt segítségével a kineziológus megmondja, milyen a pozitív és negatív érzelmi töltés aránya abban a bizonyos problémában. ( A negatív töltés gátakat helyez a test normális működés elé.) A blokkok oldására korrekciós technikákat alkalmazunk (a hüvelykujj és valamely más ujj segítségével azonosítja a test üzemzavarának fő kategóriáit), ezenkívül Homlok/Tarkó tartással serkentjük az agy működését integráló részt és az elülső és hátulsó lebeny (jelen és múlt) összekapcsolódását segítjük. A negatív program helyébe pozitív képeket viszünk be, ugyanis a negatív program akadályozta meg, hogy elérjük azt, amit akarunk. Holisztikus, gyengéd módszerrel „visszamegyünk” az időben és felfedezzük azt az időt, amikor olyan elhatározásokat tettél, amelyek befolyásolták a választásaidat a jelenben. Az ok korában pedig a pozitív képek bevitelével elérjük, hogy itt a jelenben már a múltbéli események ne befolyásolják a döntéseket, választásokat, élethelyzeteket.

 

Az izomtesztelés: (biofeedback)

A hitrendszered megkerülésére egyetlen lehetőség az izomvizsgálat. A kar delta izmának tesztelésével megtalálhatjuk azokat a válaszokat, és mindazt, amit a tudat hisz és a tudattalan tudat tagad a múltbéli félelmek, fájdalmak és a fájdalomtól való félelem miatt. Hitrendszerünk uralja a tudatunkat. Előfordul, hogy tudatos hitünk ellentétben áll a sokkal erősebb tudatalatti valósággal, elképzelhető hogy pont ezért nem érjük el a kívánt célt. A szellemed tudatos részében azt hiteted el, hogy „jó ember vagyok”, de közben a tudatalattidban az lakozik „ jó embernek kell lennem ahhoz hogy értékes legyek, így fogadnak el mások”, és ez csak egy példa a sok közül. Az „Egy-Agy” rendszer a tudatosság minden szintjével foglalkozik. Fejleszti a kommunikációt és az összhangot a szintek között. A biofeedback segítségével azonosítjuk és oldjuk az elnyomott negatív érzelmeket, amelyek meghiúsítják a pozitív változásokat, és azt, amit el akarunk érni. Az izomvizsgálat tulajdonképpen agyvizsgálat, nem az izmokat vizsgáljuk, hanem az agy féltekéit. Ezért van az, hogy egyszerre vizsgáljuk mindkét kart, meg akarunk bizonyosodni arról, hogy összhang van-e a jobb és bal agyfélteke között. A tesztelés során vizsgált izom az egész szervezettel összeköttetésben van, aktivizálja az ínreflexeket, az idegeket, s szoros kapcsolatban van az agyműködéssel. Az izomteszteléssel lehívhatjuk az agyban tárolt információkat, és a kölcsönhatás révén vissza is hathatunk az agyra. Izmaink a központi idegrendszer kijelzői. Az izomerő változás alapján kapjuk meg a választ a feltett kérdésre, az izmaink lekapcsolnak, elgyengülnek kellemetlen emlék, érzés hatására.

A bal agyfélteke tartalmazza a Közös Integratív Területet, amely szintetizálja az összes bejövő adatot, és összeveti azokat a jelenlegi hitrendszerünkkel. Így mi azt tesszük, amiről azt hisszük, hogy a legjobban felfogott érdekünk, ez az a hely az agyunkban, ahol lakik az énképünk és az önbecsülésünk.

Jellemzői: analitikus, férfias, aktív, racionális, idő orientált, objektív, feszült, kezdeményező, következetes, lineáris, mentális, tudományos, logikus, introvertált, fókuszált, verbális, ítélő (ide sorolható a hallás területe, a rövidlátás, a túlélés, a félelmek).

A jobb agyfélteke ezzel szemben a kreativitásnak és a tudatosságnak szenteli magát. Nincs tudatában a múlt miatt kialakult félelmeknek, fájdalmaknak, hiteknek, korlátoknak. A teljes igazságra emlékszik, nem csak arra, amire mi emlékezni akarunk.

Főbb jellemzői: szintetizál, nőies, passzív, érzelmi, teret érzékelő, szubjektív, nyugodt, értelmező, intuitív, művészi, szellemi, extrovertált, kreatív, ritmikus, muzikális, nem fél, nem ítél, létrehozó, (ide tartozik a látás és azon beül a távollátás is).

 

A viselkedési barométer:

Egy térkép, mely a viselkedési mintákat mutatja meg. A barométer jelenlegi alakjához is izomtesztelés útján jutottak el. Így azonosítható a pontos érzelem és viselkedés, ami elválaszt a vágyott céltól, élettől. Ezen kívül tartalmazza azt a viselkedést és érzelmet, amit érdemes tenni, hogy pozitívba fordítsd az életed. A tudatos, a tudatalatti és a testi szintek segítségével meglátható, hogy egy érzelem hogyan épül fel. Először például szembenállást élsz meg tudatos szinten, ez rövidesen tudatalatti szinten átmehet ellenségeskedésben, majd testi szinten közömbösségben, mikor már semmi sem érdekel, védekezésként azt választod, hogy érzéketlen vagy inkább, a hitrendszered így véd meg a további fájdalomtól. Ugyanennek a pozitív oldalán pedig az elfogadás áll. Ha elfogadó vagy tudatos szinten, tudatalatti szinten képes vagy lelkesedni, és testi szinten pedig ráhangolódsz, hiszen ha összhangban vagy saját magaddal, akkor másokat is könnyebben el tudsz fogadni.

 

A homlok-tarkó tartás:

Ha stresszben vagyunk gyakran emeljük fel a kezünket a homlokunkhoz. Ez egy teljesen természetes reakció. A kineziológiai érzelmi stressz oldás közben használjuk ezt a természetes és neurológiailag pontos, precíz módszert. Azáltal, hogy a vérkeringést előre hozzuk agyunk homloki lebenyeihez, aktivizáljuk azt a területet, ami felelős azért, hogy kigondoljunk új módokat arra, hogyan kezeljük a problémát és a helyzetet. Ha ezt a Tudatos Asszociációs Területet ingereljük szó szerint „látod a fényt”. A tarkó részen pedig az elsődleges látómező található, ez dolgozza fel a képeket. Ha ezt a két területet együtt fogjuk a két kezünkkel, akkor a múltat és jelent kapcsoljuk össze. Így segítjük a probléma gyökeréhez való eljutást és a megoldás előhozását pozitív képekkel. Ez egy igen nyugtató, központosító gyakorlat, már önmagában is hatalmas segítség lehet egy stresszel teli szituáció során, hatalmas ereje van. Segít befelé figyelni.

 

Korrekciós szintek tesztelése:

Ennek segítségével állapítjuk meg, hogy hol található a problémánk gyökere. Az időnek csak a tudatalatti hitrendszerünkben van realitása. Idegsejti szinten az agy nem tesz különbséget a múlt és jelen között. Az agysejtjeinkben őrzött bármilyen múltbéli emlék aktiválása befolyásolja jelenlegi viselkedésünket. Itt minden egy időben történik, mert az érzelmeknek réteges memóriája van. A múlt élményét minden idegsejtünk rögzíti és megőrzi, ezt a sejtemlékezést azonban bármikor megváltoztathatjuk, amikor így döntünk. Ahogyan újra tudjuk trenírozni az izomsejteket egy új funkcióra, ugyanúgy újra tudjuk trenírozni az agysejtek emlékezését is. Ehhez meg kell keresni, hol van az emlékezet gyökere. A jelen rendbetétele kevés ahhoz, hogy oldjuk a problémához kapcsolódó és az azokat erősítő ügyeket. Jó példa egy testi fájdalom esete is, ha bevesszük a gyógyszert rá, a mai fájdalom elmúlik, de mi lesz a holnapival? Az egyetlen módja a fájdalom teljes megszüntetésének, ha a fájdalmas „tegnapokat” ( beidegződéseket) oldjuk. Erre használjuk a korhátrálást, hogy oldjuk az ok idejét olyan módon, hogy legyen választásod, hogyan kezeld a problémát. Itt akár lehetőség nyílik visszamenni egészen a születésig, fogantatásig, de akár generációs oldás esetén több generáción át is vissza lehet menni.

A korrekciók során a test energiaegyensúlyát helyreállítva a test öngyógyító mechanizmusa lendül mozgásba, éppen ezért a kineziológia,és egyben a One Brain nem gyógyít, nem is diagnosztizál, hanem harmonizál. Színekkel, drágakövekkel, fényhatásokkal, speciális mozgásokkal, vizualizációs technikákkal dolgozik.

 

 

Mikor érdemes kineziológushoz fordulni?

A One Brain kezelések igen hatékonyak az alábbi esetekben: (fizikai-energetikai-lelki problémák)

 • párkapcsolati, családi, szülő-gyermek kapcsolati gondok
 • hosszan fennálló generációs gondok
 • kommunikációs probléma
 • önértékelési zavar
 • kényszeres viselkedés (fóbia, függőség, rögeszme)
 • tanulási készség zavar (írás, olvasás, számolás probléma, koncentrációs- és viselkedészavarok)
 • allergia, pszichoszomatikus betegségek
 • fizikai trauma, sérülés
 • krónikus fájdalom vagy krónikus betegség
 • depresszió

 

 

Hány kezelés szükséges kineziológusunkkal?

Teljesen egyénfüggő, általánosan 3-5 kezelés szükséges egy adott probléma eredményes kezeléséhez. Az első alkalom után is lehetséges gyökeres változás, de a tartós eredmény kialakulásához és annak teljes beépüléséhez több idő kell. A kezelések között 1-4 hét telik el.

 

 

Röviden a stresszről:

A stressz azért van, mert úgy érezzük, hogy nem tudjuk kezelni azt, ami körülöttünk (vagy bennünk) van/ történik.

Legtöbben átéljük ezt napi szinten akár többször is, mindennap összekerülünk váratlan, kellemetlen vagy nem akart élményekkel, helyzetekkel. Valójában a stressz elkerülése az élet elkerülése, ha tagadod, hogy stressz állapotban vagy, megfosztod saját magad annak oldásától. Egy sokk, baleset, egy megoldatlan probléma is stresszt vált ki, ha hitrendszerünk értékeivel szembekerülünk az is okozhat stresszt. Ez teljesen egyénfüggő, mindenkinek más és más a stresszre való reagálása, ez a hitrendszerrel függ össze. Ha ilyen állapotba kerülsz, az csökkent tudatossággal jár, érzelmileg „nyomasztott” állapotba kerülsz, nem működsz hatékonyan, úgy érzed, nem vagy ura a helyzetnek, nincs lehetőséged, és azt reméled, hogy a probléma megoldódik magától, vagy egyszerűen eltűnik. Ilyenkor általában ahogy érezzük magunkat a problémától , az az érzelem hozta létre a gondot, azért jeleznek, hogy észrevegyük, hogy mi az, ami akadályoz a céljaink elérésében.

Belső világunk sokszor a legtökéletesebben mutatja meg, mit is kellene ilyenkor tenni, de sok esetben a fájdalmainkon, sérüléseinket keresztül látjuk ezeket és a régi minták alapján reagálunk, a kineziológiai oldás (érzelmi stressz oldás) pontosan ebben segít, hogy egy negatív esemény a múltban többé már ne határozza meg a jelenben való reagálást, a pozitív kép létrehozásával, és a fájdalmas emlék megváltoztatásával megváltozik a tapasztalatunk is arról az eseményről, emlékről és így már másképp tudunk reagálni. Ha például önbizalomhiánnyal küzdünk, akkor sok esetben már az is segítség tud lenni, ha azokat a dolgokat, amiket magunknak ígérünk, vagy azokat, amiket elhatározunk, hogy megcsinálunk, vagy éppen nem csinálunk, be is tartjuk. Ilyenkor nő a saját magunkba vetett hitünk is, és ez által képes nőni az önbizalmunk is, hisz látjuk, hogy képesek vagyunk a saját magunk elé állított kihívásoknak megfelelni. Ezek kis lépések, de mégis így könnyebb a cél felé haladni.

Generációs oldás:

Vannak olyan mintáink, amit átveszünk a felmenőinktől, a mögöttünk lévőktől, ezek mindig hátulról érkeznek. Egy családon, generáción belül is nagyon fontos, hogy odatartozónak érezzük magunkat a rendszerhez, van, hogy ennek a fontosságát észre sem vesszük. Úgy csinálunk, mintha egy probléma a miénk lenne, holott lehetséges, hogy csak a dédszüleinktől vettük át tudattalanul. Sokszor azt gondoljuk, hogy ezzel segítünk elődeinknek, ha továbbvisszük a szenvedésüket, problémájukat, ilyenkor tudat alatt segíteni akarunk a „cipelésben”, de ez senkinek sem jó, sem annak, aki viszi a „csomagot”, sem annak, akié a „csomag”, hisz így azt üzenjük az elődünknek, hogy nem bízunk benne, hogy képes „cipelni a terhét”. Ha egy probléma már fogantatásnál jelen van, akkor elég valószínű, hogy generációs oldásra van szükség, és generációs üggyel kerültünk szembe. Általában hét generációig megyünk vissza.

Kényszeres viselkedések oldása:

A fóbia, a függőség, és a rögeszme sorolható ide a kényszeres viselkedések közé. A fóbia irracionális félelem bizonyos dolgoktól, ennek az oka mindig a múltban keresendő. A jelenben bármi, ami erre emlékeztet, az előhozza a fóbiát. A függőség esetében az ember azt gondolja, hogy valamire mindig szüksége van, anélkül nem marad életben. El akarja kerülni a fájdalmat, és azt hiszi, hogy egy bizonyos tevékenységgel el fogja tudni kerülni. A jelent biztonságosabbnak találja múltnál, ezért kapaszkodik a jelenbe egy tevékenységgel. A rögeszménél pedig az elmét állandóan zavarja valamilyen gondolat, az ember ragaszkodik valamilyen vágyhoz, elképzeléshez. Az alapgondolat, hogy „a most sohasem elég” Ha a jövőben bekövetkezik valami, csak akkor lehet boldog. A rögeszmés ember úgy érzi, hogy a jelenben nincs választása, a jövőbe tolja a választás lehetőségét, a függőnek ugyancsak a jelenben korlátozott a választása, a fóbiával küzdő ember pedig abban a pillanatban megfosztja magát a választástól, amint a múltból előjön a félelme.

 

 

A hagyományos gyógyászat, hagyományos kínai orvoslás

A taoista filozófiára épülő holisztikus gyógymód, ami sajátos diagnosztikával és terápiás módszerrel rendelkezik. A tao minden létező forrása, őse, mindent átható alapelv, csak saját tapasztalással lehet megismerni az utat, végig kell menni rajta, minden egyénnek saját útja van. A tao alapítója és atyja Lao-Ce, alapelve, hogy arra kell törekedni, hogy harmóniában éljünk az éggel, földdel, többi emberrel és saját magunkkal is.

A világ keletkezését a számmisztika segítségével írja le. Maga törvény a 0, ebből jött létre az egység, majd abból a lét két oldala, a Jin (női minőség) és a Jang (férfi minőség), ami egymást kiegészíti, egymással ellentétes és mindegyikből van egy kis darabka a másikban (a hegy árnyékos és napos oldala), csak úgy tudom megtapasztalni az egyik oldalt, ha már a másikat is megtapasztaltam. Ez után megjelenik a Qi (ejtsd: csí), az az energia, ami a meridiánokban kering. A Jin-ből jön létre a Víz és a Fém elem, a Qi- ből a Föld elem és a Jang-ból pedig a Fa és a Tűz elem (az 5 elem).

Az 5 elem tana:

Minden egyes elemhez tartozik egy Jin és Jang szerv.

A Fa elemhez tartozik a máj és epehólyag, színe a zöld, a tavasz tartozik hozzá, érzelme a harag, düh és agresszió, energetikai kapcsolatban van az izmokkal és a szemmel. A máj energetikailag termeli a vért, amire a szívnek szüksége van.

A Tűz elem szervei a szív és a vékonybél, színe a piros és a nyár tartozik ide, érzelme a szeretet és gyűlölet. A szív a keringés motorja, és energetizálja a lépet. A nyelvvel van kapcsolatban a tűz elem energetikája.

A Föld elem szervezi a lép és a gyomor, színe a sárga, az indiánnyár, nyárutó energetikájával rendelkezik, itt már húzódnak vissza az energiák. Érzelme az aggódás. Energetikai kapcsolatban van az ajkakkal, szájnyálkahártyával. A lép táplálja a tüdőt.

A Fém elem szervei a tüdő és a vastagbél. Színe a fehér, ide tartozik az ősz, leszállóágban vannak az energiák, érzelme a bánat, szomorúság, a tüdő a bőrrel és a szőrzettel áll energetikai kapcsolatban.

A Víz elemhez tartozik a vese és húgyhólyag, színe a kék, évszakja a tél. Az vese tárolja a velünk született Qi-t, ez biztosítja az életünk minőségét. Érzelme a félelem. Energetikailag ide kapcsolódik a haj és a fül.

Érdekesség:

Az anya gyermek szabály esetén probléma léphet fel a szervezetben, ha a gyermek kiszívja az anya táplálékát, vagy ha az anya nem tudja táplálni gyermekét. Például ha a máj az anya és a szív a gyermek, és ha a máj nem táplálja megfelelően energetikailag a szívet, akkor a szív megbetegszik, de ha a szív túlműködik, akkor a mohó gyermek kiszívja az édesanya táplálékát, túl sok energiát szív el a májtól.

Az elemek jellemzői:

A Fa ember: örökös újrakezdő, folyton megújul, optimista, mindig meg tudja rázni magát, tele van ötlettel és kirobbanó energiával

A Tűz ember: nagyon tevékeny és nyüzsög állandóan, az egész élete mozgásban van

A Föld ember: békét teremt, kiegyensúlyozott, nyugodt és higgadt személyiség

A Fém ember: bölcs és jó megérzései vannak, nagyon kreatív, elméleti szinten szuper, tervei a gyakorlatban kevésbé valósulnak meg

A Víz ember: nagyon nyugodt, az utolsó percben csinál meg mindent, nem izgatja magát

 

A kínai szervóra

Testünk biológiai ritmus szerint működik, ez az évszakváltásoktól, nappalok és éjszakák változásától is függ. A szervezet működései óraidő szerint erősödik vagy gyengül, aki ehhez a belső órához igazodik, nagyobb harmóniát tud teremteni az életében. Ez az óra 24 óra alatt fut át 12 szerven, szervrendszeren. Az energia-körforgás körülbelül két óránként aktivizál egy- egy testfunkciót. Érdemes megfigyelni, hogy ha például valaki állandóan ugyanabban az időszakban lesz rosszul vagy épp fáradt, vagy éjjelente mindig ugyanakkor riad fel álmából, a szervóra segítséget tud nyújtani a probléma lokalizálásában.

A testben is és a külvilágban is a Jang az aktivizáló erő, a Jin pedig a szükséges nyugalmi egyensúlyt megteremtő, passzív energia.

Maximális aktivitások:

 • tüdő (3.00 – 5.00)
 • vastagbél (5.00 – 7.00)
 • gyomor (7.00 – 9.00)
 • lép, hasnyálmirigy (9.00 – 11.00)
 • szív (11.00 – 13.00)
 • vékonybél (13.00 – 15.00)
 • húgyhólyag (15.00 – 17.00)
 • vese (17.00 – 19.00)
 • szívburok (19.00 – 21.00)
 • hármas melegítő 21.00 – 23.00)
 • epehólyag (23.00 – 01.00)
 • máj (01.00 – 03.00)

 

 

Hogyan épül fel egy kineziológiai oldás/ kezelés?

Egy kineziológia kezelés általában két órát ölel fel, mely alatt különböző korrekciós technikákkal oldja a kineziológus az érzelmi stresszt. A kineziológia módszere nagyon gyengéd és finom, általában az első lépés egy kellemes beszélgetés, ami alatt a kliens teljes mértékben feloldódik és kialakul egy közvetlenebb kapcsolat közte és segítője között. Itt egy finom tea, vagy víz elfogyasztása mellett szó esik a kliens problémáiról, és arról, hogy mivel szeretne dolgozni a kezelés alatt, mi a célja, vágya, álma az életben.

Aztán, mikor kirajzolódik egy kép a jelenlegi helyzetről, és a vágyott célokról, akkor izomtesztelés segítségével kérdezek a testétől, hogy jelen van-e itt és most, megfelelő-e a cél, amivel dolgozni kívánunk. Ez után megkeresem természetesen izomteszteléssel, hogy hol található problémájának gyökere, milyen korban érdemes oldani az érzelmi stresszt. Nem törvényszerű, hogy mindig gyermekkorba “megyünk vissza”, előfordulhat, hogy csak pár évre visszamenőleg szükséges az oldás. Amint megtaláltuk a megfelelő korrekciós szintet, egy érzelmi stresszoldás veszi kezdetét különböző érdekes és izgalmas technikákkal. A kineziológia tudománya rengeteg különleges technikával rendelkezik, akár egyszerű Bach- virág eszenciák, Maui eszenciák, drágakövek (ezek mind képviselnek egy rezgést, ami segít leírni a kliens állapotát, helyzetét), fájdalomviselkedés kitesztelésével közelebb kerülhetünk a megoldáshoz és ahhoz, hogy a kliens világa változzon, hiszen, mindannyian olyan világban élünk, amilyenek mi magunk vagyunk. Másként nem is lennénk képesek látni semmit sem, csak a saját “szemüvegünkön” keresztül, ami sokszor nem ad valós képet.

Általában egy kineziológia kezelés alatt előfordul, hogy akár több korban is “járunk” és oldjuk az érzelmi stresszt, de ez természetesen emberfüggő, ki mennyit bír. A kineziológiában ez a csodálatos, hogy teljesen alkalmazkodik a kliens tűrőképességéhez és teherbírásához, és ahhoz, hogy mennyire tud szembenézni fájdalmaival. A kezelés akkor érte el célját, amikor a múltbéli negatív élményt egy pozitív képpel vagy élménnyel tudtuk helyettesíteni és azt rögzíteni az izmokban. Ami aztán lehetővé teszi, hogy másként reagáljunk a jövőben a hasonló eseményekre, amire a múltban nem tudtunk úgy reagálni, ahogy azt szívünk szerette volna. Hiedelmeink sokban meghatározzák ezen reakcióinkat. Sokszor előfordul, hogy hiába akarjuk és látjuk magunk előtt a célt, ha közben belső világunk ezzel teljesen ellentétes. Ebben tud segíteni egy ilyen oldás, hogy a jéghegy csúcsán kívül meglássuk azt, ami a víz alatt van.

A kezelés végén egy rövid, kötetlen, összegző beszélgetésre kerül sor, amiben életviteli tanácsokkal látom el vendégem, és segítek abban, hogy hogyan tudja megtartani azt az állapotot, amibe egy ilyen oldás segítségével hoztuk. Jelszó: szeretetben, elfogadásban és békében magunkkal és ez által a világgal.

 

 

Újdonság!!!

 

Kismama meditáció és kapcsolatfelvétel a magzatoddal

 

A 2016-os év csodás pillanatokat hozott el, Édesanya lettem. Már a várandósság idején is rengeteg tapasztalattal, belső megéléssel lettem gazdagabb. Örömteli volt felvenni magzatommal a kapcsolatot, és így tölteni el a kilenc hónapot…., kapcsolódva, egymásra figyelve.

 

Szakmám, az eddig tanultak és a spirituális technikák sokat segítettek abban, hogy a várandósság, a szülés és az azt követő időszak is gördülékenyen ment. Eldöntöttem, hogy szeretnék kismamákkal is foglalkozni, hogy segítsem és felkészítsem Őket életük nagy és meghatározó pillanataira.

 

Megéreztem, hogy milyen csoda rejlik abban, ha már az elején felvesszük a kapcsolatot gyermekünkkel, mindent megoszthatunk vele, és elmondhatunk neki, felkeszíthetjük Őt is a saját születésére és életének kezdetére. Ha nyitott vagy, elképesztő és varázslatos dolgokat élhetsz meg várandósság alatt. Ez a kicsi Lélek, aki jön Hozzád, már a pocakból rengeteget taníthat Neked, sok különleges érzelmi megélésed lehet, régi blokkok, sérelmek oldódhatnak…., a gyermekek csodásak, igazi tanítómesterek a kezdet kezdetétől, érdemes rájuk figyelni!

Dúlaként szeretettel kísérlek utadon a várandóságod alatt, szülés közben és a gyermekágyas időszakban is. A képzés során rengeteg csodás technikát tanultam, amivel segíthetlek Téged és Babádat, hogy Anyává válásod, és a gyermek születése pontosan olyan legyen, ahogy azt Ti szeretnétek! Beszélgessünk személyesen és minden kérdésedre válaszolok, hogy tisztábban láss, mik a lehetőségeid a mai világban, ha egy Dúlát választasz magad mellé segítőnek, hogy érzelmileg átsegítsen ezen a szép időszakon. A Dúla egy lelki segítő, orvosi kompetenciája nincs, lelkileg, érzelmileg támogat végig. A több éves emberekkel való lelki munka során gyűjtött tapasztalatomat ötvözöm a képzésen tanultakkal, melyben sok-sok szüléskönnyítő, szüléstámogató technikával lettem gazdagabb. 🙂

 

Ha bizonytalan vagy, és úgy érzed szükséged van támogatásra, segítségre, információkra várandóssággal, szüléssel, szoptatással kapcsolatban, szívesen megosztom tapasztalataimat, élményeimet, hogy magabiztosabban indulj neki az Anyaság csodás útjának!

 

Várlak szeretettel, hogy minél hamarabb felvehesd a kapcsolatod gyermekeddel és együtt, testi- lelki szimbiózisban éljétek mindennapjaitokat!

Írj üzenetet!